July 24, 2017

Ένωση σώματος στο κεφάλι

Μία πολύ συνηθισμένη ένωση είναι όταν χρειάζεται να στερεώσετε ένα ανοιχτό κομμάτι
(όπως είναι το σώμα) πάνω σε ένα άλλο (δηλαδή στο κεφάλι). Αυτό μπορεί να συμβεί και
σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα να ενώσετε μία ουρά στο σώμα ή να
στερεώσετε ένα καπέλο πάνω στο κεφάλι κ.α.
Όταν έχετε τελειώσει το πλέξιμο του σώματος κόβετε το νήμα αφήνοντας αρκετό ώστε με
αυτό να ραφτεί πάνω στο κεφάλι. περνάτε το νήμα σε μία βελόνα κεντήματος με
στρογγυλή μύτη.



1. Έχετε τα δύο κομμάτια που θέλετε να ενώσετε. Στο παράδειγμα φαίνεται ένα σώμα με ανοιχτό τον τελευταίο γύρο που χρειάζεται να στερεωθεί πάνω σε ένα κεφάλι.

1

2. Σε πρώτη φάση στερεώνετε με καρφίτσες το σώμα πάνω στο κεφάλι στο σημείο που θέλετε. Το ελέγχετε από όλες τις μεριές ώστε να είναι συμμετρικά τοποθετημένο.

2

3. Με τη βελόνα ράβετε κάθε πόντο του σώματος πάνω στο κεφάλι. Όταν το νήμα είναι στο σώμα τότε εισάγετε τη βελόνα στον πόντο του κεφαλιού που είναι κάτω ακριβώς από το σημείο που είναι το νήμα στο σώμα και στη συνέχεια βγάζετε τη βελόνα στον πόντο του κεφαλιού που βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον επόμενο πόντο του σώματος που θέλετε να στερεώσετε.

3

4. Ράβετε τον πόντο του σώματος παίρνοντας και τις δύο θηλιές του πόντου.

4

5. Συνεχίζετε να ράβετε περιμετρικά όλους τους πόντους. Εισάγετε τη βελόνα στο κεφάλι στο ίδιο σημείο από όπου βγαίνει το νήμα της προηγούμενης βελονιάς και πάρτε την επόμενη. Σαν βοήθημα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία καρφίτσα την οποία θα έχετε σαν δείκτη. Εισάγετε την καρφίτσα στον επόμενο πόντο του σώματος που θέλετε να ράψετε και στη συνέχεια την καρφώνετε κάθετα στο κεφάλι για να σας υποδείξει ποιο είναι το σημείο που χρειάζεται να κάνετε την επόμενη βελονιά.

5

6. Όταν τελειώσετε με όλους τους πόντους στερεώνετε το νήμα κάνοντας έναν διπλό κόμπο και κρύβετε την άκρη του νήματος μέσα στο σώμα.

6

No comments:

Post a Comment