July 17, 2017

Άψογα amigurumi

Τα amigurumi είναι τα αγαπημένα μας κουκλάκια για τα οποία καταναλώνουμε πολύ μεράκι, αγάπη και ώρες πλεξίματος.
Αφιερώνουμε ώρες πάνω στο βελονάκι και πολλές φορές χρειάζεται να ξηλώσουμε μέρος από το πλεκτό μας επειδή ο γύρος δε βγαίνει, ή επειδή έχουμε χάσει κάποιον πόντο, ή επειδή ξεχάσαμε μία επανάληψη.
Τις περισσότερες φορές ακούω τις κοπέλες που πλέκουν amigurumi να παραπονιούνται ότι βαριούνται τη συναρμολόγηση και ότι προτιμούν να πλέξουν το ίδιο κουκλάκι ξανά και ξανά παρά να συναρμολογήσουν το κομμάτια του. Ακόμα έχουμε προτείνει το επάγγελμα του "συναρμολογητή amigurumi" ο οποίος πιθανότατα θα κάνει χρυσές δουλειές λόγω τις βαρεμάρας για τη ένωση των μερών μιας κούκλας.

Κορίτσια συγκεντρωθείτε! 

Ένα amigurumi  μπορεί να έχει πάνω του ώρες και ώρες πλεξίμος ή ακόμα και ξηλώματος, αλλά αυτό που θα δει ο άλλος είναι τελικό προϊόν. Αν βαρεθείτε να ξηλώσετε ένα χεράκι που είναι πιο πίσω από το άλλο, το κουκλί μας θα φαίνεται στραβό και θα χάσει η τελική του εντύπωση. Είναι κρίμα!
Δε βαριόμαστε να ξηλώσουμε και να ξαναράψουμε ένα κομμάτι!
Για να έχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα θέλουμε να είναι και τεχνικά άψογα στις λεπτομέρειές τους.
Για το λόγο αυτό θα ανεβάσω σταδιακά κάποιες οδηγίες για διάφορες τεχνικές και συναρμολογήσεις μερών ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή τελική εμφάνιση.

Εδώ είναι οι οδηγίες για το κλείσιμο του τελευταίου γύρου ενός κομματιού.

No comments:

Post a Comment